kamera

Youtube-on és más internetes platformokon rengeteg oktató videót találhatsz,

de ez nem hasonlítható össze azzal mikor egy profi fotós személyre szabott tanácsait alkalmazhatod képeiden és minden szakmai kérdésedre választ kaphatsz.  

 

HOGYAN HASZNÁLJAM A GÉPEM? 

( Kezdőknek )

- Ismerkedés a DSLR fényképezőgépek lehetőségeivel - 

- Fényképezőgép alap beállításai és használata -

- Objektívek használata -

 

fotózás_icon

STÚDIÓS VAGY KÜLTÉRI FOTÓZÁS 

( Kezdőknek, haladóknak )

- Modellel való kommunikáció -

- Modell pózok -

- Vakuk beállítása és használata -

- Világítás technika (glamour, fashion, portrait) -

- Fényterelők alkalmazása -

- Derítőpanel használata -

- Természetes fény használata -

 

ps_icon

RETUSÁLÁS

- Ismerkedés a Photoshoppal -

- RAW (nyers) fotók beállítása, előkészítése a retusáláshoz -

- Trükkök, technikák és egyedi módszerek -

- Fényelés, bőrhibák javítása, cseppfolyósítás, bőrszín beállítása, effektelés -

- Textúrák reprodukálása -

Hasznos tudnivalók a portré fotózásról 

Portré fotózás, ha jól csinálod, egy egyszerű módja annak, hogy a tárgyaid és az emberek, akik fontosak neked, életre keljenek. Az alábbiakban elmondom hogyan kezdheted el, és milyen különleges technikákat használhatsz a portréid felemeléséhez. Először is, szükség van egy helyre. Az otthonodban készíthetsz fotókat, de a szabadban fotózás valójában jobb, mert a természetes fény számos lehetőséget és kreatív lehetőséget nyújt a képekhez. Keress magadnak egy szép tájat, amelyet használni tudsz, vagy keress egy szép helyet egy parkban, amelyet beállítani tudsz. Másodszor, fontos, hogy megértsd a fotózás alapvető elveit. A fények használata a kulcs, és meg kell értened, hogyan kell használni őket ahhoz, hogy a kép megfelelően jelenjen meg. A napfény vagy a mesterséges fényforrások mindegyike használható, de először alaposan ki kell próbálnod őket, hogy megtudd, melyik működik a legjobban. Végül, fontos, hogy megértsd a modell fotózás alapvető elveit is. A modellt, akivel dolgozol, meg kell ragadnod a kamerával, és meg kell bízni abban, hogy megadja neked a megfelelő pozíciókat a kép elkészítéséhez. A modellen keresztül az érzelmeket, az életet és a történetet kell megmutatnod. Kérdezz a modellre, hogy milyen érzéseket akarsz megmutatni, és próbáld meg kihozni azokat a képből. Remélem, hogy segítettem abban, hogy jobban megértsd a portré fotózás alapvető elveit. Ne feledd, hogy a fotózás egy kreatív folyamat, és sokat kell gyakorolnod, hogy kiváló képeket készíts.

Hasznos tudnivalók a glamour fotózásról 

A glamour fotózás az egyik legnépszerűbb stílus a fotográfia világában. Azok számára, akik szeretnének a nők és a férfiak szépségéről készíteni fotókat, a glamour fotózás a tökéletes lehetőség. A glamour fotózás nem csak a szépségről szól, hanem a megfelelő megvilágításról és a jól megválasztott kompozícióról is. A glamour fotózás első lépése a megfelelő téma kiválasztása. Fontos, hogy kiválassz egy olyan témát, ami illik a kép stílusához. A második lépés a megfelelő megvilágítás kiválasztása. A megfelelő megvilágítás segíthet abban, hogy megmutasd a téma szépségét. A megvilágításnak szépnek, természetesnek és egyedinek kell lennie. A harmadik lépés a kompozíció kialakítása. A kompozíciónak összhangban kell lennie a témával és a megvilágítással. A kompozíciónak összetettnek és kreatívnak kell lennie. A kompozíció segíthet abban, hogy megmutasd a téma szépségét. A negyedik lépés az expozíció beállítása. Az expozíciónak segítenie kell a kép minőségének javításában. Az expozíciónak meg kell felelnie a megvilágításnak és a kompozíciónak. Végül, a glamour fotózás sikeres elkészítése érdekében, fontos, hogy figyelj a kép részleteire. A részletek segíthetnek abban, hogy a kép tökéletes legyen. A részletek közé tartozik a háttér, a színek, a textúrák és a lágy fények. A fenti lépések segíthetnek abban, hogy sikeres képeket készíts. A glamour fotózás egy nagyszerű módja annak, hogy megmutasd a személyek szépségét és egyediségét.

Hogyan kommunikáljak a modellemmel?

Közös kommunikáció mindig fontos, ha modellekkel dolgozol. Az első lépés az, hogy meg kell teremteni a bizalmi légkört. Ez az alapja az egésznek. Össze kell állítanod egy olyan közös kommunikációs stratégiát, ami segít neked és a modellnek is a fotózási folyamatban. Barátságos és bizalomgerjesztő kommunikációt kell létrehozni a modellel. Fontos megértened, hogy a modell milyen stílusban kommunikál, és folyamatosan szem előtt kell tartani a modell igényeit a fotózás során. Ha a modell igényli, vegyél részt egy közös megbeszésen a fotózás előtt, és figyelj oda a modell visszajelzéseire, igényeire és stílusára. Beszélgessetek másról is nem csak a fotózásról, próbálj meg vele egy baráti viszonyt kialakítani, hogy a fotózás napján már egy régi barát vagy ismerős szerepében jelenhess meg. A jó kapcsolat kialakítása a képeken is látszódni fognak. Tartsd be az egyezséget, és biztosítsd a modellnek, hogy biztonságban érezheti magát a fotózás közben és az ő igényeinek megfelelően készíted el fotósorozatot. A fotózáson legyen zene, lehetőség szerint olyan amit a modelled is kedvel :)

 

klikkelj